Kerngezonde kippen

Kippenvoer moet bijna op dagelijkse basis worden bijgestuurd naargelang de vraag van de klant van het pluimveebedrijf. Expertise en ervaring zijn dus van levensbelang.

 Bivit biedt u hiervoor steeds pasklare antwoorden onder andere door de inzet van specifieke voedingssupplementen uit de humane voeding. Bivit garandeert u een hogere eierproductie, een verbeterde broeduitkomst en sterkere kuikens.

We bieden drie soorten voederkernen voor pluimvee aan:

Fokhennen

We stellen onze foktoomkernen samen op basis van onze jarenlange praktische ervaring in de vermeerderingssector en onze grote fysiologische kennis van moederdieren. De kwaliteit van deze Bivit-kernen wordt internationaal erkend. De foktoomkernen van Bivit garanderen naast moederdieren in optimale conditie ook kerngezonde kuikens.

Leghennen

De optimale samenstelling van het voeder garandeert de hoge sensorische kwaliteiten van de consumptie-eieren; vast eiwit, sterke eischalen en dooierkleur zijn enkele belangrijke aspecten bij het samenstellen van deze kernen.  

Alleen door alle parameters gezamenlijk te beheersen kan een perfect voormengsel samengesteld worden.

Vleeskippen

Een goede overgang van dooiervoeding naar startvoeder, een sterke skeletbouw, darmgezondheid en immuniteit zijn belangrijk voor de prestaties van vleeskippen. Alleen door alle parameters gezamenlijk te beheersen kan een perfect voormengsel samengesteld worden.

Optimale stressbeheersing

Bivit biedt naast voederkernen ook nutritionele supplementen en vloeibare vitaminemengsels aan. Deze worden gedurende een beperkte periode  toegevoegd aan het voer of het drinkwater. Ze zijn ideaal om te anticiperen op stresssituaties waarbij men geen tijd heeft voor een volledige voederbehandeling, zoals bv. bij transport, herstelperiode na ziekte, extreme klimaatomstandigheden,…

  • Tot 83% uitkomst en hogere vitaliteit bij kuikens
  • Kwaliteitsvollere eieren en vlees