Meer gezonde biggen

Voeding maakt een groot deel uit van de totale kostprijs per varken. De samenstelling van uw varkensvoer en de daaruit volgende resultaten verdienen dus alle aandacht. Onze voormengels ondersteunen een grotere worp, verhogen de levensvatbaarheid van de biggen en garanderen uiteindelijk smaakvol en eerlijk vlees, elke keer opnieuw.

Zeugen

Bivit ontwikkelt een meerfasig zeugenprogramma waarbij de voeding wordt afgestemd op de behoeften van de zeug door de modulatie van de voerhoeveelheid en de keuze van de grondstoffen en additieven. Het aantal fasen wordt bepaald door uw mogelijkheden. Ons zeugenprogramma is gebaseerd op tien jaar onderzoek met verschillende origines en in verschillende regio’s.

Biggen

Het Bivit-startersprogramma is ontwikkeld om biggen probleemloos door hun eerste levensweken heen te loodsen. Voor in de kraamstal voorzien we smakelijke en gebalanceerde voeders als surplus op de zeugenmelk.  Dit zorgt nadien voor een vlottere overgang bij het spenen. Een speenstarter en groeistarter vervolledigen het geheel. Ons startersprogramma stelt biggenhouders in staat om op een veilige manier het groeipotentieel van de big maximaal te benutten.  

Optimale groei en voederconversie met behoud van vlees- en karkaskwaliteit.

Vleesvarkens

Het programma voor de vleesvarkens streeft naar optimale groei en voederconversie met behoud van vlees- en karkaskwaliteit. Hiervoor ontwikkelen we kernvoeders met een optimaal energieniveau, aminozuurpatroon en mineralengehalte in de eindformule. We houden in ons programma rekening met genetica, voermanagement en de gezondheidsstatus op uw bedrijf.

  • Zeugen werpen vlot en komen makkelijk in de melk
  • Fundamenteel hoger afbigpercentage: tot 3 extra biggen per zeug per jaar
  • Hoger rendement en vlees van topkwaliteit bij vleesvarkens