Bivit voedt uw rendement

Bivit wil de ondernemer - voederfabrikant en veehouder - in u aanspreken, stimuleren en bijstaan met resultaatgericht nutritioneel advies. Onze wetenschappelijke know-how inzake voormengsels en nutritionele supplementen vormt de basis voor een duurzaam en succesvol beheer van uw bedrijf. Met gezondere dieren en een verhoogd rendement als resultaat.

Want de veehouder van vandaag wil meer dan ooit, in volledige transparantie én met de nodige garanties resultaten boeken. Juiste kernvoeders zijn essentieel voor de gezondheid van de dieren en het moderne veehoudersbedrijf. De perfecte kernvoeding zal bovendien de medische kosten drastisch verlagen. Met Bivit kan u de basis leggen voor een duurzame verbetering van uw rendement. U zal het resultaat voelen.

Voormengsels zijn slechts 2% van het volume maar bepalen meer dan 90% van het resultaat!

Vanuit doordachte duurzaamheid

Voor Bivit staan de integriteit van het dier en een duurzame aanpak steeds voorop. In onze totaalvisie benadrukken we de samenhang tussen voeding, gezondheid en prestaties van de dieren. ‘Je bent wat je eet’.  Onze voormengsels werken immostimulerend om de natuurlijke  weerstand van uw veestapel te verhogen.  Zo herstellen we de natuurlijke eigenheid van de dieren en kunnen we het gebruik van medicatie gevoelig terugdringen. Groeibevorderaars en hormonen zijn sowieso taboe binnen onze organisatie. Voor onze mineraalmengsels gebruiken we uitsluitend organische sporenelementen. Dit zorgt niet alleen voor minder overbemesting, het bevordert ook de houdbaarheid van onze voormengsels. Tot slot is Bivit een pionier in het gebruik van algen als duurzaam alternatief voor DHA, een essentieel omega-3 vetzuur dat ter discussie staat wegens de problematiek van de overbevissing.

Samen gaan we voor topkwaliteit

Samenwerking en partnership zijn essentieel voor Bivit: met onderzoekers, de veevoederindustrie, toeleveranciers en vooral de ondernemende landbouwer zelf. Bovendien koop je bij ons rechtstreeks bij de producent, in een band van vertrouwen. Onze nieuwe productievestiging in Gullegem beantwoordt aan de strengste normen voor kwaliteit, veiligheid en hygiëne.  Het quasi volautomatische productieproces verlaagt het risico op menselijke fouten en garandeert een optimale efficiëntie.

Facts & Figures

  • 1989: oprichting Bivit
  • 2011: nieuwe productievestiging in Gullegem
  • Aanwezig in Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Hongarije
  • Productie van 1000 ton voormengsels per maand 
  • 20 medewerkers